bahan2nya;
doh bahagian luar;tepung gandum 3 cawan
minyak 3 sdu
air sejuk 1 cawan(tuang sedikit2,cuma nak uli )
1 sdu gula(dilarutkan)
doh bahagian dalam;tepung gandum 1 cawan
margerin 3 sdu(jika kurang lembut,tambah skit)
*jika doh nya terlalu lembut,tambahkan skit tpg)
sbb akak membuat mengikut rasa tangan...
intinya;biasa la...ubi kentang/keledek..nak sedap tambah la daging atau ayam...
caranya;tpg bahagian dalam dan luar dibahgikan sama banyak..masukkan doh margerin tadi ke dalam
doh tpg dan minyak.setelah cantik dibulat2kan ,kita gelekkan tepung td dan digulung dan ulang skali
lagi cara tadi...selepas tu boleh la kita potong sekeping2 untuk diisi inti...mmg susak nak cakap macamane
caranya...cubalah beberapa kali untuk mendapat hasil yang terbaik.
doh bahagian luar;tepung gandum 3 cawan
minyak 3 sdu
air sejuk 1 cawan(tuang sedikit2,cuma nak uli )
1 sdu gula(dilarutkan)
doh bahagian dalam;tepung gandum 1 cawan
margerin 3 sdu(jika kurang lembut,tambah skit)
*jika doh nya terlalu lembut,tambahkan skit tpg)
sbb akak membuat mengikut rasa tangan...
intinya;biasa la...ubi kentang/keledek..nak sedap tambah la daging atau ayam...
caranya;tpg bahagian dalam dan luar dibahgikan sama banyak..masukkan doh margerin tadi ke dalam
doh tpg dan minyak.setelah cantik dibulat2kan ,kita gelekkan tepung td dan digulung dan ulang skali
lagi cara tadi...selepas tu boleh la kita potong sekeping2 untuk diisi inti...mmg susak nak cakap macamane
caranya...cubalah beberapa kali untuk mendapat hasil yang terbaik.
No comments:
Post a Comment