Kek Lapis Krim Coklat
16 biji kuning telur
4 biji putih telur
400 gm mentega
180 gm tepung Hong Kong
1 sudu makan ovallet
200 gm gula halus
1 tin sederhana kaya
4 sudu makan susu pekat manis
100 gm tepung aiskrim vanilla
100 gm tepung aiskrim coklat
1 kotak aiskrim vanilla
1 kotak aiskrim coklat
2 sudu makan koko
Telur dipukul bersama gula dan ovallet sehingga kembang.
Masukkan tepung Hong Kong, pukul hingga sebati / pekat
Mentega, susu dan kaya dipukul di tempat berasingan sehingga putih dan sebati.
Campurkan kedua-dua adunan, dan digaul rata.Bahagikan kepada dua bahagian :
* campurkan tepung aiskrim vanilla dan aiskrim vanilla
* campurkan tepung aiskrim coklat dan aiskrim coklat dan serbuk
koko.
Bakar berlapis-lapis secara selang-seli.
16 biji kuning telur
4 biji putih telur
400 gm mentega
180 gm tepung Hong Kong
1 sudu makan ovallet
200 gm gula halus
1 tin sederhana kaya
4 sudu makan susu pekat manis
100 gm tepung aiskrim vanilla
100 gm tepung aiskrim coklat
1 kotak aiskrim vanilla
1 kotak aiskrim coklat
2 sudu makan koko
Telur dipukul bersama gula dan ovallet sehingga kembang.
Masukkan tepung Hong Kong, pukul hingga sebati / pekat
Mentega, susu dan kaya dipukul di tempat berasingan sehingga putih dan sebati.
Campurkan kedua-dua adunan, dan digaul rata.Bahagikan kepada dua bahagian :
* campurkan tepung aiskrim vanilla dan aiskrim vanilla
* campurkan tepung aiskrim coklat dan aiskrim coklat dan serbuk
koko.
Bakar berlapis-lapis secara selang-seli.
No comments:
Post a Comment